Network segment

Een netwerk segment is een deel van een computernetwerk. De aard en omvang van een segment afhankelijk van de aard van het netwerk en het apparaat of de apparaten die worden gebruikt tot het einde stations elkaar te verbinden.

   Ethernet

Volgens de definitie van IEEE-standaarden voor Ethernet, een netwerk segment is een elektrische verbinding tussen apparaten in het netwerk.

In de oorspronkelijke 10Base5 en 10BASE2 Ethernet varianten, zou een segment dan ook overeen met een enkele coax-kabel en alle apparaten die aangeboord in. Op dit punt in de evolutie van Ethernet, kunnen meerdere netwerk segmenten worden verbonden met repeaters (in overeenstemming met de 5-4-3 regel) tot een grotere collisiondomein vormen.

Door de IEEE definitie, op moderne twisted-pair Ethernet, zou een netwerk segment komen overeen met de individuele verbinding tussen eind station naar netwerkapparatuur (bijv. repeater, hub of switch), of de verbindingen tussen de verschillende onderdelen van netwerkapparatuur.

Hoewel de bovenstaande definitie zou geven aan dat, door het gebruik van repeaters of hubs, is het mogelijk om meerdere netwerksegmenten binnen een botsing domein, is de term die soms gebruikt als synoniem voor botsing domein.

   Token ring

Alle eindstations aangesloten op hetzelfde Media Access Unit voor token ring maken deel uit van hetzelfde netwerk segment.

   Token-bus

Alle eindstations aangesloten op dezelfde token bus maken deel uit van hetzelfde netwerk segment.

   Andere toepassingen

De term netwerk-segment wordt soms gebruikt om te verwijzen naar het deel van een computer netwerk waarin computers toegang hebben elkaar met behulp van een data link layer protocol (bv, in Ethernet, zou dit de mogelijkheid om een ​​Ethernet-pakket te sturen naar anderen via hun MAC worden adressen). In dit geval is het synoniem voor broadcast domein.

Af en toe (Occasionally ), de term verwijst naar een subnetwerk

Het wordt ook toegepast om een ​​taal ruimte in het internet, zoals Runet of Kaznet.